Logotip Biblioteca d'Abrera Josep Roca i Bros
Escut Ajuntament d'Abrera

PARAULA D'ESCRIPTOR

  • Montserrat Roig

Montserrat Roig

 

Montserrat Roig (1946-1991), escriptora i periodista, és una de les autores més destacades de la seva generació. La lluita obstinada per la recuperació de la memòria i de la dignitat individual i col·lectiva, i el compromís polític amb el catalanisme, el feminisme i l’antifeixisme caracteritzen la seva obra.

Fa quaranta anys de la publicació de dos dels seus llibres cabdals: Els catalans als camps nazis (1977), referent ineludible de la recuperació de la memòria i de la història dels catalans deportats als camps nazis, i El temps de les cireres (1977), una de les seves novel·les més celebrades. També, en aquell moment, dirigeix i presenta les entrevistes del programa Personatges (1977-78) a la televisió.

 

Gràcies a ella sabem els noms i cognoms dels que van morir als camps d’extermini. Roig va publicar al voltant de 40 llibres i va triomfar a TVE amb entrevistes en profunditat, i es va convertir en la primera escriptora mediàtica. El Born Centre de Cultura i Memòria, 25 anys després de la seva mort, i 40 anys després de la publicació d’ Els catalans als camps nazis, recorda les múltiples facetes de la periodista i escriptora amb l’exposició Montserrat Roig. 1977. Memòria i utopia, comissariada per Manuel Guerrero.

 

  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

LITERATURA > Paraula d'escriptor