Logotip Biblioteca d'Abrera Josep Roca i Bros
Escut Ajuntament d'Abrera

CLUB LECTURA

  • logo club lectura
  • Hemingway_300

Propera tertúlia del Club de lectura: EL VELL I LA MAR  d'Ernest Hemingway

 

Aquesta novel·la breu, l'última publicada en vida de l'autor, va rebre el Premi Pulitzer i és considera un clàssic de la narrativa contemporània.

Va ser escrita a Cuba i el protagonista està inspirat en un pescador cubà que Hemingway va conèixer amb qui va tenir una gran amistat tota la vida.

Es va publicar per primera vegada a la revista Life Magazine i, en un parell de dies, se'n van vendre més de mig milió d'exemplars. La setmana següent, es va publicar en llibre i a les 24 hores se'n va haver de fer una segona edició. Va estar a les llistes de llibres més venuts al llarg de sis mesos.

L'autor en va dir: "Aquesta és la prosa en què he estat treballant tota la meva vida, que s’hauria de llegir de forma senzilla i simple i que sembla curta però que igualment té totes les dimensions del món visible i del món de l’esperit humà."

 

***

"Era un vell que pescava sol en una barca a vela, al Corrent del Golf i ja feia vuitanta-quatre dies que no pescava res. Els primers quaranta dies l'havia acompanyat un noi. Però després de quaranta dies sense pescar ni un sol peix, els pares del noi li van dir que el vell estava finalment i definitivament "salao", que és la pitjor forma de mala sort, i el noi els havia obeït i havia anat en una altra barca que en la primera setmana va pescar tres peixos".

 

  

La tertúlia es farà el proper 19 de setembre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

LITERATURA > Club lectura
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25