Logotip Biblioteca d'Abrera Josep Roca i Bros
Escut Ajuntament d'Abrera

CLUB LECTURA

  • logo club lectura
  • ElsorolldeltempsPortadaOK.small.jpg

 

 

JULIAN BARNES

 

 

Nascut a Leicester (Regne Unit) el 1946, Barnes és un dels escriptors britànics més prestigiosos i és l'autor més versàtil i brillant de la seva generació

Irònic, imprevisible i intel·ligent, és autor de les novel·les El lloro de FlaubertHistòria del món en deu capítols i migAnglaterra, Anglaterra, i Amor, etc., entre altres.

Els darrers títols publicats han rebut tota mena d’elogis per part de la crítica i el públic : 

Arthur i George (2008), Res a témer (2010), ,  Pulsacions (2011) i l’extraordinari El sentit d’un final (2012), guardonat amb el premi Man Booker

Va ser guardonat amb el Premi David Cohen de Literatura  2011 en reconeixement a la seva carrera literària i considerat el Nobel britànic.

 

  

Selecció bibliogràfica:

 

Arthur & George

Res a témer

El sentit d’un final

L’única història

 

El soroll del temps  (2016)     

      

En aquesta novel.la Julian Barnes reflexiona sobre el poder i l’art i la que tenen l’art i els totalitarismes.

El músic Dmitri Xostakóvitx és un personatge de ficció que després de la representació de l’òpera ‘Lady Macbeth de Mtsensk’ al Teatre Bolxoi on assisteix el mateix Stalin, rep una crítica ferotge de titllant-la d’art decadent i antirevolucionari.

El mariscal Tukhachevsky, amic de Xostakóvitx és acusat d’organitzar un complot per assassinar a Stalin i finalment executat.

Des d’aquest moment, el músic viurà atemorit davant l’amenaça de l’estat i cada vespre prepararà la seva maleta, tot esperant l’arribada dels seus possibles botxins. Barnes ens presenta a un Xostakóvitx marcat per la por que s’anirà apoderant ràpidament del personatge.

 

Tertúlia del club, dimecres 15 de gener  a les 18.00 h.

 

 

 

  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

LITERATURA > Club lectura
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25